Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Redding overboord geslagen bejaarde man door berger

23-09-2020

De schipper van de Meander van de waterhulpdienst had net zijn opstapper afgezet in Naarden en was zondag 20 september 2020 op de terugweg naar Huizen, toen zijn oog viel op een langzaam varend zeilschip "Frouke", een Staverse Jol, waarbij dichterbij gekomen bleek dat de bejaarde schipper, bij het neerhalen van de zeilen, uitgegleden, overboord gevallen was en zich maar net kon vasthouden aan de val. Zo zonder redvest, door het water gesleurd door zijn eigen jol, zag het er niet best voor 'm uit.


19:42 uur slaagt schipper Menno er in de man bij zijn arm beet te pakken en alarm te slaan bij de Kustwacht over 16 van de marifoon. Hoe hij het ook worstelt, hij krijgt de man niet aan boord.

19:53 de KNRM komt met de Nikolaas Wijsenbeek ter assistentie, snel gevolgd door de "Huizer" en de Blaricum 1

met vereende krachten krijgen ze de man aan boord van de Nikolaas Wijsenbeek en kan de drenkeling naar de in Huizen gereedstaande ambulance worden gebracht.

De Blaricum 1 assistreert nog bij het nabrengen van hartmedicatie en het binnenslepen door de Meander van de jol.

 

Daarbij vertelt de Kustwacht Nederland aan Menno Ledel dat het goed met de man gaat en vraagt hoe het met hém is. "Goed, ik ben aan het slepen" antwoordt ie. Misschien wil  hij straks even naar de Kustwacht bellen. 

Soms hangt je leven aan een zijden draadje. Dat zijden draadje heette vandaag voor de bejaarde man Menno Ledel.

 

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3 - Size: 5.64MB - Duration: 12:20 m (64 kbps 32000 Hz)