Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue Radio Verkeer vrachtschip maakt water

01-10-2018

De Navigare 1 afgemeerd

15:51 uur krijgt de Kustwacht door van de CMIJ dat de Navigare 1, een vrachtschip “problemen” lijkt te hebben. KNRM Lelystad, die met een pechgeval klaar is, wordt naar de locatie (bij de “sport J boei) gestuurd van de binnenvaarder.
15:59 Ook wordt KNRM Marken opgeroepen en gealarmeerd. De Frans Verkade, de grote boot van Marken kan niet weg, die is aan het slepen, dus wordt de Hendrik Jacob gealarmeerd. Gevraagd wordt om pomp capaciteit. De “Nelly”, een ander vrachtschip, is snel ter plaatse en meldt dat de Navigare 1 slagzij maakt.
16:11 meldt ook de RWS 25 zich in.
16:11 Bert en Anneke Knape (KNRM Lelystad) is langszij
16:13 de tweede boot van KNRM Marken, de Hendrik Jacob vaart uit.
16:16 de “Nelly” ligt inmiddels langszij om beschutting (“lij”) de creëren.
16:16 de “Thor” van de commerciële hulpverlener Lima Delta Safety is ook ter plaatse en zet pompen over.
16:31 de “Noardewyn”, een andere binnenvaarder, wordt ook te hulp geroepen: De Nelly meldt “de golven lopen er in”.
16:22 de Nelly en de Noardewyn nemen de Navigare tussen hen in en brengen het schip zo naar de werkhaven “Block van Kuffeler”.
17:03 Een bemanningslid van de “Seeker” van HOGE staat op de dijk en gaat even op zoek naar een afmeerplek.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3 - Size: 5.25MB - Duration: 36:51 m (20 kbps 12000 Hz)