Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

SAR KNRM radioverkeer zeilboot op de dijk Gooimeer

05-06-2017

Om 13.00 uur krijgt de waterhulpdienst een telefonische melding van een jacht op de dijk verwaaid bij de Stichtse Brug op het Gooimeer.

13.04 de Blizzartd van de waterhulpdienst rukt uit en meldt dit aan de Kustwacht
13.06 de Blizzartd roept de Francine Kroese van KNRM Huizen Blaricum op, wellicht is deze op het water en mogelijk in staat eerder om te hulp te schieten. De Kustwacht vertelt dat de Francine Kroese er ook straks aan komt.
13.08 De Blizzartd ziet dat de Francine Kroese reeds ter plaatse is bij het jacht.
13:10 Blizzartd meldt dat de Francine Kroese het jacht van de dijk sleept.

 

Steeds minder melden de boten van de KNRM dat ze ergens naar op weg zijn over 16 aan de Kustwacht. Dit mogelijk uit angst dat anderen meeluisteren en eerder bij het incident zijn en het oplossen voor het ter plaatse komen van een reddingboot van de KNRM.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3