Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

SAR radioverkeer redding hond door Waterhulpdienst

27-02-2017


			 SAR radioverkeer redding hond door Waterhulpdienst

Op 27 februari een om 10.45 uur maakte de Kustwacht alarm met PRIO 1 voor "DIER IN PROBLEMEN" op het Gooimeer voor Huizen. De hond is vermoedelijk op zwanenjacht geweest en heeft daarbij de kant uit het oog verloren.
De Meander rukt snel uit en stoomt op aanwijzingen van een toevallig in de buurt zijnde politiehelicopter op naar de hond en haalt deze aan boord.
Veilig en lekker warm in beschutting van de kajuit van de reddingboot "Meander" van de waterhulpdienst wordt de jonge Rottweiler met de eigenaren herenigd.

10:45  Kustwacht    maakt alarm
10:57  Meander      Waterhulpdienst  meldt zich in
10:58  Politieheli     zegt boven de hond te hangen
11:00  Meader        trekt de hond aan boord
11:01  Nikolaas Wijsenbeek KNRM vaart uit
11:10  Meander      eigenaren komen de hond ophalen
11:30  Meander      terug aan station

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3