Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Radioverkeer SAR aanvaring Jacht - Binnenvaardschip IJmeer 27 juli 2016

27-07-2016


							 Radioverkeer SAR aanvaring Jacht - Binnenvaardschip IJmeer 27 juli 2016

Weer een mooi stukje samenwerking met de @waterhulpdienst. Aanvaring jacht - binnenvaarder op het IJmeer. Omdat de mast was afgebroken waar de antenne op zit, hoorde de Kustwacht zijn hulpgeroep niet. Gelukkig luistert de Waterhuldienst.nl ook mee en kon deze meteen reageren. De Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer assisteerde met de Seeker. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De binnenvaarder is gewoon doorgevaren. 

14:56  Southern Comfort Roept Pan Pan. aanvaring gehad.
14:56  Southern Comfort Pan Pan herhaalde oproep.
14:58  Blizzartd Waterhulpdienst Heeft de Pan Pan gehoord, roept de kustwacht, Kustwacht, noch de Blizzartd horen de Southern Comfort goed. Alleen op het station met de hoge antenne is zij goed te ontvangen.
14:58  Southern Comfort meldt een aanvaring gehad te hebben met een binnenvaartschip. (naar later blijkt de Danmaris), de mast ligt over boord en het roer is weg.
15:06  Waterhulpdienst Vraagt Seeker HOGE om assistentie, HOGE maakt alarm.
15:05 Blizzartd ter plaatse. Zien geen binnenvaartschip meer, deze is doorgevaren.
15:08 Blizzartd Heeft de mast geborgd. Neemt de Southern Comfort op sleep, eerst naar Muiden, later naar Muiderzand.
15:10 Loki Lima Delta Safety biedt hulp aan, niet nodig.
15:24 Seeker HOGE onderweg  
15:34 Seeker Ter plaatse. Gaat Blizzartd assisteren, verneemt dat de opvarenden OK zijn.
15:42 P97 waterpolitie heeft het binnenvaartschip onderschept bij de oranjesluizen en zet twee opstappers over om de schipper te horen.
15:55 Seeker  Meldt Southern Confort veilig afgemeerd in haven "Het Muiderzand". Daar wordt door Shipshape met een heftruck de mast van het jacht getild.
16:00  allen einde actie

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3