Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Scheepsbrand Gooimeer

23-10-2015


							 Scheepsbrand Gooimeer

de route van de Nikolaas Wijsenbeek

15:38:30  22-10-15 melding   PRIO 1, VAARTUIG BRAND / EXPLOSIE AAN BOORD, HUIZEN
urgentie H    spoed
regio   00    KWC    Landelijk Kustwacht Centrum
eenheden:   KNRM Station 7491 Opstappers Reddingsboot Huizen
15:35:26  22-10-15 melding   PRIO 1 : 4091 INCGRP07 4133 5113 4112 GOOIMEER ALMERE SCHEEPVAARTBRAND (GEEN VERDRINKINGSGEVAAR)

urgentie H    spoed
regio   25    FLE    Flevoland
eenheden 0700143   24-uurs Springbemanning Almere-Veluwsekant
        
Op het Gooimeer voor Almere vliegt, mogelijk door kortsluiting, de bedrading in de machinekamer in brand. Rook komt in de kajuit en onder het luik van de machinekamer vandaan.
De Blizzartd reageert snel en haalt twee personen die op de punt van het jacht staan van boord en zet een opstapper met een brandblusser over.
15.40 de Blizzartd vd Waterhulpdienst.nl meldt uitgevaren te zijn.
15:42 de Blizzartd heeft het jacht visueel en is om
15:45 ter plaatse
15:46 een man, een vrouw en een hond van boord gehaald en een opstapper overgezet om de brandhaard op te sporen, deze wordt gevonden en opstapper Kevin spuit een handblusser leeg op de vlamgevatte bedrading.
15:47, advies om te wachten op de brandweer. Het vuur is dan al uit.
15:48 De KNRM Huizen vaart uit met de Nikolaas Wijsenbeek.
15:50 Nikolaas Wijsenbeek ter plaatse, wordt als OSC aangewezen door de Kustwacht.
15:51 De Huizer van de Huizer Reddingsbrigade (meldt zich met “Station Huizen) vaart ook uit voor de “brandende boot” en informeert naar “gevaarlijke stoffen”.
15:54 De Blizzartd meldt dat de brand definitief uit is. Maar dat mag hij niet beslissen, eerst moet de brandweer zich daar over buigen. Dus hij mag ook niet slepen.
15:59 KNRM Blaricum rukt ook uit voor een “bootje in brand”. 24 minuten na de melding. Mag weer terug, is niet meer nodig.
16.00 moet toch weer door.
16:03 Brandweer ter plaatse
16:03 de Huizer neemt de geschrokken opvarende (na 23 minuten) over van de Blizzartd en brengt deze naar het KNRM station. Daar kan dan “overlegd”worden wie de boot straks mag slepen.
16:06 Blaricum1 van KNRM Blaricum ter plaatse.
16:16 de brandweer geeft sein veilig, brand is uit. De KNRM gaat “overleggen”met de eigenaar wie de boot mag slepen. Dat wordt, verassend genoeg, de KNRM.
De Nikolaas Wijsenbeek brengt de boot, samen met de Blaricum 1 naar de haven van Huizen. De Blizzartd druipt af. Wordt nog wel bedankt voor de “hulp”.

Omroep Flevoland houdt, ondanks correctie in reaguursels van mij en Ronald Vlug van KNRM Huizen, vol dat de KNRM Huizen de opvarenden van boord haalde. http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/128909/almere-boot-in-de-problemen-op-gooimeer-bij-almere

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3