Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

23aug2015search_and_rescue_radioverkeer

29-09-2015


							 23aug2015search_and_rescue_radioverkeer


23 augustus 2015, record aantal acties hulpdiensten, het rapport.


Reddingboot met pech op één van de dagen met meeste meldingen van 2015


Huizen, Henk Wijga, Hulp Organisatie Gooi en Eemmeer.Even na twee uur maakte de Kustwacht alarm voor een open speedbootje west van het eiland Pampus. Enkele minuten na de melding meldde zich een professionele hulpverlener bij het bootje. De kosten waren geen probleem: het bootje was allrisk verzekerd, dus er werd snel vast gemaakt.
De sleep zou naar Spakenburg gaan.


Even pechboot bellen


Even later kreeg de schipper van de gesleepte speedboot een telefoontje van de KNRM Huizen. Deze waarschuwde dat ze naar hen onderweg waren met een gratis reddingboot en raadde aan daarop te wachten en weer los te gooien van de professionele hulpverlener. Dat deed de schipper van de speedboot "de KNRM zou hem naar Spakenburg slepen".


Wachten op een reddingboot


Een klein half uurtje later arriveerde de Nikolaas Wijsenbeek inderdaad bij de speedboot, maar de reddingboot kreeg nu zelf met pech te kampen. De hulp van KNRM Blaricum moest ingeroepen worden. De tweede boot van KNRM, de Huizer was niet inzetbaar voor het redden omdat deze een beveiligings klus aangenomen had bij het programma "Bommetje", dat in de Huizer Haven opgenomen wordt. Voor die beveiliging heeft de gemeente 10.000 euro uitgetrokken, maar dit terzijde. Lees hier verder.


Categories

Download

Filetype: MP3