Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Radioverkeer SAR aktie Bellyboat vissers

29-09-2015


							 Radioverkeer SAR aktie Bellyboat vissers

29 oktober 2014 kwam een melding bij de Kustwacht binnen dat er "vreemde voorwerpen" in het water dreven, met mensen die zwaaiden. De melding werd gedaan door een oplettende automobilist die over de Stichtse Brug reed. De Seeker reageerde meteen op de oproep en vertrok met de reddingboot Seeker naar de opgegeven plek. Daar kon de reddingboot al snel vast stellen dat het om vissers in zogenaamde bellyboats ging. Ook de Blaricum 1 van KNRM Blaricum nam nog even polshoogte. Omdat er "niets aan de hand was"keerde de Seeker terug naar station.

11:09:41 29-10-14 melding PRIO 1, PERSOON IN PROBLEMEN, BLA1 urgentie H Spoed regio 00 KWC Landelijk Kustwacht Centrum eenheden 1735518 KNRM Station 7511 Opstappers Reddingsboot Blaricum

11:09 alarm
11:10 Blizzartd van de Waterhulpdienst.nl reageert (is al op het water)
11:18 Reddingboot Seeker Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer onderweg naar Stichtse Brug
11:24 Seeker ter plaatse
11:27 Seeker meldt dat het vissers betreft die in een Bellyboat aan het vissen zijn geweest. Ze staan dan al op de kant.Kustwacht: "niets aan de hand dus". Seeker wordt bedankt en mag retour.
11:28 de Blaricum 1 rukt uit. Gaat toch nog even kijken met twee agenten. Kustwacht: "tja, zoals u wilt."
11:39 Seeker retour station

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3