Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

SAR radioverkeer twee zoekacties op Markermeer naar opvarenden catamaran

29-09-2015


							 SAR radioverkeer twee zoekacties op Markermeer naar opvarenden catamaran
Vlak voor het Blocq van Kuffeler stond een man op een van de drijvers van de catamaran en zwaaide wanhopig met zijn armen. Hij vertelde zijn vrouw uren geleden bij het omslaan van de catamaran uit het oog verloren te hebben welke nu ergens in het water lag van het Markermeer. Zoekslag De Seeker maakte daarop direct een eerste zoekslag tegen de wind in, de man op zijn catamaran achterlatend. Daarbij bewees de door glasvezelleverancier Reggefiber geschonken warmtebeeld camera goede diensten. Met deze camera zie je in het donker net zo veel als overdag. Al na 17 minuten na het aantreffen van de catamaran kwam de in een (zwart) zwemvest gehulde drenkeling in beeld en kon de Seeker de onderkoelde vrouw uit het water halen. Even later droeg de Seeker de drenkeling over aan de Frans Verkade van KNRM Marken. De opgeluchte echtgenoot werd inmiddels door de Koning Willem van de waterhulpdienst opgepikt. Even later kon het echtpaar in de haven van Uitdam met elkaar herenigd worden. De vrouw, die met niets dan water om haar heen in het donker dacht dat haar laatste uurtje geslagen had, moest nog wel even met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om nagekeken te worden, in verband met haar onderkoeling. De Seeker lag vijf uur na uitvaren weer terug in de haven van Huizen. De reddingboot Seeker is uitgerust met AIS (een zender die de locatie doorgeeft) en is zo te volgen op de kaart. Het rode kruisje geeft aan waar de catamaran aangetroffen werd, het rondje is de plek waar de drenkeling lag, 5 kilometer wind opwaarts. Zonder warmtebeeldcamera had het mogelijk slechter afgelopen, de vrouw was aan het einde van haar krachten. zie ook http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/marken/reddingrapporten/twee-zoekacties-naar-drenkelingen-op-markermeer-64a4aeb5b3

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3