Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Radioverkeer SAR verdronken zeiler Eemmeer

29-09-2015


							 Radioverkeer SAR verdronken zeiler Eemmeer

Alarm brandweer: 12:58:18 05-05-14 Melding P 1 PERSOON-TE-WATER EEMMEER L BUNSCHOTEN EENH: OVD850 BUN832 BUN872

Alarm reddingboten: 13:04:08 05-05-14 Melding PRIO 1, PERSOON IN PROBLEMEN , HUI Regio 00 KWC Landelijk Kustwacht Centrum Urgentie ♦♦♦♦♦ Hoog

De melding betreft een man die, gezien door getuigen, voor Spakenburg op het Eemmeer overboord slaat van klein zeilbootje en er niet in slaagt de verwaaiende zeilboot in te halen, om weer aan boord te klimmen hij verdwijnt even daarna onder water.
13.02 probeert de Kustwacht vergeefs de net uitgemelde Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen op te roepen. Als dat niet lukt zoekt zij contact met de Blizzartd van de waterhulpdienst. Die krijgt opdracht naar het Eemmeer te gaan en vertrekt vanaf het IJmeer. In eerste instantie denkt de Kustwacht dat het in de haven van Nieboer is.
13.09 de Nikolaas Wijsenbeek meldt zich onderweg.
13.15 Reddingboot Seeker van Hulp Organisatie Gooi- En Eemmeer onderweg naar Spakenburg.
13.21 Blaricum 1 KNRM Blaricum onderweg
13.22 Seeker is in zoekgebied, nadert rustig ivm de duikers.
13.24 Nikolaas Wijsenbeek meldt zich op lokatie en kan dus tot OSC (Onsvene Coordinator) benoemd worden.
13.24 Seeker meldt Politie- en traumaheli ter plaatse. Kustwacht heeft live beelden vanuit de politieheli.
13.27 Sonarboot "Maarten" van Boskalis biedt aan te helpen bij de zoekaktie.
13.28 Blaricum 1 in zoekgebied.
13.31 Engelina van KNRM Blaricum meldt zich in.
13.38 Sonarboot Maarten is in de buurt aangekomen, maar wordt nog niet ingezet. Men denkt onterecht dat de schroeven gevaar voor de duikers opleveren, maar dat is niet zo: de Maarten is "jet aangedreven".
13.39 Engelina ter plaatse
13.47 Scheepvaart wordt gestremd op verzoek politie. Seeker en Blaricum 1 nemen dat op zich.
13.49 Seeker verzoekt om in kennisstelling van de CMIJ (Rijks Waterstaat) ten einde bekendmaking afsluiting Eemmeer te bewerkstelligen.
13.52 CMIJ gaat afsluiting op kanaal 1 bekend maken en benadert op AIS zichtbare schepen telefonisch. De sluis van Nijkerk laten ze "dicht gooien".
14.34 Servey boot "Maarten" in de buurt zoekgebied
14.42 de Maarten meldt er klaar voor te zijn en mag gaan zoeken.
15.20 de RWS 809 van Rijkswaterstaat neem de taak van de Seeker over. 15.53 de Huizer van Reddingsbrigade Huizen vaart uit om bemanning uit te wisselen.
15.59 de Maarten meldt de drenkeling voor 90% zeker gelokaliseerd te hebben.
15.13 Duikers melden "we hebben m".

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3