Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue Radioverkeer 30 maart 2014

29-09-2015


							 Search and Rescue Radioverkeer 30 maart 2014

15:31:46 30-03-14 Melding PRIO 1, VAARTUIG MOTOR / STUUR PROBLEMEN, ZVG1 Regio 00 KWC Landelijk Kustwacht Centrum
Urgentie ♦♦♦♦♦ Hoog
Eenheden :
1735099 Lichtkrant KNRM Hoofdkantoor IJmuiden
1735061 Lichtkrant GMK Zaanstreek Waterland
1735738 Bemanning De Simac & De Beer Zeevang-Warder

(bron: 112meldingen.nl) 

Het zeiljacht "ile rousse" meldt zondag 30 maart 2014 stuurloos in het zicht van de haven van Hoorn te drijven, door motorpech. Het is aktie 1 in 2014 voor het opgeroepen station Zeevang. Maar de Loki van Lima Delta Safety gooit roet in het eten: zij zijn al op het water en kunnen dus snel ter plaatse zijn. De redders van station Zeevang moeten van huis komen en zijn dus wat later.

15:27 zeiljacht Ile Rousse meldt stuurloos te zijn
15:31 Kustwacht slaat alarm
15:40 Loki ter plaatse, heeft sleepverbinding.
15:48 Zeevang rukt uit, krijgt te horen dat Loki al aan het slepen is, mag even gaan controleren of alles veilig en correct verloopt. De Loki geeft te kennen bijna de haven in te lopen, geen controle nodig.
16:21 Loki meldt sleep afgeleverd in Hoorn.

Maandag klimt de schipper in de pen voor een boze brief aan de KNRM.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3