Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 24 december 2013

29-09-2015


							 Search and Rescue radioverkeer 24 december 2013

Op 24 december 2013 is de Nikolaas Wijsenbeek aan het oefenen op het Gooimeeer, waarop het deze dag stormt met windkracht 9, als zij opgeroepen worden om te kijken naar een “vreemd voorwerp”. Een bewoner heeft iets gezien in het water en belt de politie, die op haar beurt weer de Kustwacht inschakelt. De KNRM Huizen gaat ter plaatse met reddingboot en zet twee op(af)stappers in het (meest weggewaaide) water die nader onderzoek gaan doen. Terwijl twee van de vier bemanningsleden de zaak aan het onderzoeken zijn krijgt de Kustwacht een vrouw aan de lijn, ze ligt ergens bij het Jachthaven ‘t Raboes op het Eemmeer en is helemaal in paniek: “de ruiten van het zeiljacht liggen er al uit” begrijpt de Kustwacht uit haar woorden en direct wordt de KNRM Huizen opgeroepen met de vraag of zij hulp kunnen bieden. In eerste instantie zegt de KNRM'r toe onderweg te gaan, maar wordt teruggefloten door de schipper, die met twee man op de kant en dus een niet volledige bemensing besluit niet te gaan varen. Omdat toch hulp geboden moet worden, onder barre omstandigheden, belt de Kustwacht HOGE, die zo snel mogelijk uitvaart. Na enig zoeken blijkt het jacht bij de ingang van jachthaven ‘t Raboes te liggen, en los geslagen te zijn door gebroken meertrossen. Indrdaad is de steiger door een raam naar binnen gedrukt. Het betreft een hoog motorjacht, waar de storm een enorme kracht op uitoefent, met drie opstappers en het nodige motorvermogen (200pk) van de Seeker lukt het om het jacht weer in bedwang te krijgen. En kan de Seeker weer naar de ligplaats. De vrouw, die op de boot woont met twee jonge kinderen, bedankt de bemanning voor de hulp.

12.58 Kustwacht roept KNRM Huizen op met melding politie.
12.59 Nikolaas Wijsenbeek onderweg. 13.07 KNRM Huizen ter plaatse 13.10 Kustwacht roept de Nikolaas Wijsenbeek op voor de tweede melding 13.11 KNRM Huizen meldt onderweg te gaan, maar trekt dit meteen weer in.
13.13 Kustwacht belt HOGE met het verzoek naar de tweede melding te gaan.
13.22 vaart de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer uit. 13.25 Nikolaas Wijsenbeek meldt dat het object een grijperbak is. Kan van de Kustwacht op proceed.
13.34 Seeker in zoekgebied, gaat naar haven Raboes.
14.13 Seeker is klaar met de klus en gaat retour.
14.34 Seeker sluit.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3