Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Lima Delta Safety onderweg naar schip in nood zonder dat te melden

29-09-2015

PAN PAN bericht op Markermneer

Zeiljacht "Dolfinea"geeft PAN PAN bericht uit, motor weigert nadat hij net zijn zeilen gestreken heeft voor het Block van Kuffeler

15.24 PANPAN bericht
15.27 Seeker onderweg vanaf de Schelp
15.27 Ronduit van Reddingbrigade Naarden onderweg vanaf Pampus Haven.
15.28 Cobra ook onderweg vanaf de Schelp.
15.29 Seeker haakt af in overleg met de Kustwacht, al voldoende hulp onderweg, die eerder hulp kan verlenen.
15.34 de  Loki van Lima Delta Safety vraagt de exacte positie
15.35 Loki ter plaatse
15.37 Ronduit ter plaatse, gaat onverrichterzake retour. Cobra gaat ook terug.


Wat opvalt is dat de Loki van Lima Delta Safety niet voldoet aan de verplichting te melden dat ze op weg gaan naar een schip in nood en ook verzuimen de Kustwacht op de hoogte stellen van de benodigde vaartijd (ETA). Daardoor varen een reddingboot en een waterhulpdienst met hoge snelheid volkomen overbodig naar een schip in nood, niet wetend dat de Loki vlak in de buurt is en eerder ter plaatse zal zijn.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3