Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Thuisblijver Jachtschipper slaat alarm.

29-09-2015


							 Thuisblijver Jachtschipper slaat alarm.

Waterhulpdienst.nl schipper Menno en zijn Angelique aan boord van de "Meander". (foto HOGE) 

Een jachtschipper ligt ruim een dag bewusteloos in zijn zeiljacht. Na een val maandag aan boord van zijn in de Schelp afgemeerde zeiljacht werd pas woensdag duidelijk dat een man hulp nodig had.

Woensdagochtend belde een ongeruste mevrouw het alarmnummer. Ze had haar man aan de telefoon gehad en maakte zich ongerust. Hij vertelde haar dat hij maandag een val gemaakt had in zijn boot die afgemeerd lag in het eiland de Schelp voor Naarden. Hij vertelde dinsdag pas weer bij kennis te zijn gekomen. Snel maakte de kustwacht groot alarm waar de Cobra van de waterhulpdienst en de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer snel op reageerden. Enkele minuten na het alarm voeren de beide boten van de organisaties al uit. De Seeker was als eerste ter plaatse. De man stond wat onvast in zijn kuip en klaagde over pijn in zijn heup en hoofd.

De "Huizer" van de Huizer Reddingsbrigade heeft uit de haven van Naarden een Ambulance Team opgepikt die de man onderzocht. De man is naar het Ter Gooi ziekenhuis vervoerd ter observatie.

Alarm
9.17
uitvaren
9.23 cobra Waterhulpdienst.nl
9.24 Seeker Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE)
9.28 Nikolaas Wijsenbeek
9.29 de Huizer, Huizer Reddingsbrigade
9.33 uitvaren Blaricum 1 KNRM Blaricum
Ter plaatse
9.33 Seeker ter plaatse, meldt mijnheer aanspreekbaar loopt in de kuip.
9.37 Nikolaas Wijsenbeek KNRM Huizen 
9.39 Seeker draagt de afhandeling over aan de KNRM en gaat retour.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3