Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 24 februari 2013

29-09-2015

15:39:59 24-02-13 Melding : PRIO 3, VAARTUIG MOTOR / STUUR PROBLEMEN, HUI

In de natte sneeuw is een wit motorjachtje bezig een videoclip op te nemen op het Buiten IJ voor Durgerdam als bij een manoeuvre het roer afbreekt. De vier opvarenden kunnen daarop alleen nog maar rondjes varen, in de vaargeul. In slecht zicht door de sneeuwval kan een binnevaartschip het viertal nog net luid toeterend ontwijken. De schipper schudt zijn hoofd en balt zijn vuist.
Twee minuten later is de Blizzartd van de Waterhulpdienst ter plaatse en sleept de crew met het jacht DD1 naar Durgerdam. Vraag van de Kustwacht aan Nikolaas Wijsenbeek: ”Dus de Blizzartd neemt het waar voor u?”

Tijd     Actie                                                            Eenheid
15.52  uitvaren/inmelden                                           Blizzartd Waterhulpdienst.nl
15.53  uitvaren/inmelden                                           Nikolaas Wijsenbeek KNRM Huizen
16.12  Jachtje visueel, maken sleepverbinding.            Blizzartd
16.14  ter plaatse geweest, alles wel, gaan terug         Nikolaas Wijsenbeek.
16.25 DD2 afgemeerd in Durgerdam.                        Blizzartd

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3