Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 18 februari 2013

29-09-2015

20:41:24 22-02-13 
Melding : PRIO 1, VAARTUIG MOTOR / STUUR PROBLEMEN, MKN1,MKN2 
Regio : 00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum 
Urgentie : O O O O O : HOOG 
Eenheden : 1735468 : Bemanning Hendrik Jacob & Frans Verkade Marken
bron: 112meldingen.nl


De tweemaster van "Karel" ligt met pech voor de haven van Monnickendam (website) heeft te kampen met motorpech voor Monnickendam.
De KNRM Marken wordt er bij geroepen om het charterschip van het bedrijf De Loungeklipper, dat voor anker ligt, de haven van Monnickendam in de slepen. Ook de commerciële Poseidon van Lima Delta Safety biedt hulp aan, maar men prefereert de gratis hulp van de KNRM.

Tijd   aktie 
20.49 uitvaren Hendrik Jacob KNRM Marken
21.03 ter plaatse Hendrik Jacob
21.05 Frans Verkade KNRM Marken uitgevaren naar de tweemaster Vrijheid voor Monnickendam.
21.11 Poseidon van Lima Delta Safety ter plaatse Vrijheid.
21.13 Frans Verkade KNRM Marken ook ter plaatse
Ten onrechte heeft men het over het lostrekken van de Tweemaster, maar in werkelijkheid heeft de schipper de zwaarden op de boden laten zakken. Als deze omhoog getakeld zijn, ligt de Vrijheid weer vrij van de bodem. 

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3