Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 5 januari 2013

29-09-2015


							 Search and Rescue radioverkeer 5 januari 2013

23:53:08 05-01-13 Melding : PR 3 BIJSTAND GOOIMEER HUIZEN 3919 4619
 Regio : 14 : [GOO] Gooi en Vechtstreek
 Urgentie : O : LAAG
 Eenheden : 0704999 : Monitorcode Brandweer Gooi en Vechtstreek
  : 0703061 : Bemanning Reddingsboot Blaricum
  : 0704998 : Lichtkrant Kazernes Gooi en Vechtstreek
  : 0703029 : Bemanning Reddingsboot Huizen

      
23:51:26 05-01-13 Melding : PRIO 1, VUURPIJL WAARGENOMEN, HUIWE
 Regio : 00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum
 Urgentie : O O O O O : HOOG
 Eenheden : 1735099 : Lichtkrant KNRM Hoofdkantoor IJmuiden
  : 1735064 : Lichtkrant GMK Gooi en Vechtstreek
  : 1735498 : Reddingsboten Johanna Smidt & Nicolaas Wijsenbeek Huizen West

bron: 112meldingen.nl

Reddingboot Seeker op zoek naar schip in nood.

Even voor middernacht komt bij de Kustwacht in Den Helder een melding binnen van iemand die een vuurpijl heeft gespot voor het Surfstrand van Huizen, mogelijk afgestoken vanaf het Gooimeer. Ook al is het enkele dagen na oud en nieuw, toch moet de kustwacht net als in de rest van het jaar, reageren op een melding van een vuurpijl. Er is een kleine kans dat de pijl is afgestoken door een schip als noodsignaal en binnenblijven “omdat het toch wel niets zal zijn” is geen optie. Dus vaart de reddingboot Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer enkele minuten na de melding uit om het Gooimeer af te speuren naar een schip in nood. Even later voegen zich ook de KNRM reddingboten Nikolaas Wijsenbeek en de Blaricum1 zich bij de zoekaktie. Omdat het zoekgebied beperkt is, kan snel worden vast gesteld dat er zich niemand op dat stukje Gooimeer bevindt en keren de reddingboten een half uurtje later huiswaards.

00.02 Uitvaren Seeker
00.05 Nikolaas Wijsenbeek en de Blaricum1 op het water.

00.33 einde aktie

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3