Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Surfer in problemen, radioverkeer Search And Rescue

29-09-2015


			 Surfer in problemen, radioverkeer Search And Rescue

Zaterdagmiddag 29 december 2012 komt er een telefonische melding binnen bij de meldkamer van de brandweer. Iemand heeft gezien vanaf het surfstrand van Huizen dat een surfer "moeilijk aan het doen is".

De Radio Alarm Centrale (RAC) van de brandweer slaat direct alarm voor de reddingboten van Huizen en Blaricum:

13:43:10 29-12-12 Melding : PR 3 BIJSTAND GOOIMEER HUIZEN 3919 4619
Regio:14 : [GOO] Gooi en Vechtstreek
Urgentie : O : LAAG
Eenheden : 0704998 : Lichtkrant Kazernes Gooi en Vechtstreek
: 0704999 : Monitorcode Brandweer Gooi en Vechtstreek
:0703061 : Bemanning Reddingsboot Blaricum
:0703029 : Bemanning Reddingsboot Huizen

bron: 112meldingen.nl

13.54 meldt de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer zich in

13.57 volgt de KNRM Huizen met de Nikolaas Wijsenbeek.

13.58 meldt de Blaricum 1 van KNRM Blaricum zich bij de Nikolaas Wijsenbeek.

De Surfer wordt gespot terwijl hij net op eigen gelegenheid de kant bereikt.

In 2005 is besloten dat de Randmeren, hoewel onder bestuurlijke verantwoordelijkheid vallend van de gemeente in wiens grondgebied het "groot binnenwater" ligt, de Nederlandse Kustwacht de operationele leiding toegewezen zou krijgen, met de daarbij behorende alarmeringstaak.

Toch mag nu ook de brandweer nog besluiten om reddingsboten eigenmachtig het water op te sturen.

Voorwaarde om hun taak goed uit te kunnen oefenen is dat dan wel de Kustwacht meteen van alle informatie wordt voorzien door de brandweer, maar daar schort het vaak aan.

Vaak blijkt ook dat de brandweer niet "thuis is op het water". Als een positie opgegeven wordt aan de hand van een hectometerpaaltje, kunnen de reddingboten daar niet zoveel mee, maar de boeinummers staan weer niet op de kaarten van de brandweer.

Zo’n melding zou dan ook beter thuis zijn bij de Kustwacht, die over gespecialiseerde kennis en materiaal beschikt en daardoor een water gelieerde melding wel naar behoren in ontvangst kan nemen. Reddingboten die uitvaren, en schepen die in de buurt varen, kunnen dan meteen van de juiste informatie worden voorzien.

Voorop moet staan de mens in nood een zo groot mogelijke kans op redding te geven.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3