Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 15 augustus 2012

29-09-2015


							 Search and Rescue radioverkeer  15 augustus 2012

foto: KNRM Blaricum

20:31:08 15-08-12 Melding : 1. PRIO 1, MEDEVAC, HUIWE Regio : 00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum Urgentie : O O O O O : HOOG Eenheden : 1735498 : Reddingsboten Johanna Smidt & Nicolaas Wijsenbeek Huizen West

Woensdag 15 augustus is de Blaricum 1 van de KNRM Blaricum aan het oefenen als er een melding op de pager verschijnt dat er een medisch probleem is ten westen van Huizen. Meteen roept de Blaricum 1 de Kustwacht op om de bijzonderheden te vragen. Het zeiljacht Who's next heeft iemand aan boord met een hoofdwond, hij heeft een klap van de Giek gekregen. Ze geven aan te varen bij de IJM 22, richting Muiderzand.
20.31 de Blaricum 1 vertrekt vanaf de Stichtse Brug
20.37 De Ronduit meldt zich in gaat onderweg naar de Who's Next.
20.38 De Kustwacht bedenkt zich. Op het Gooimeer zijn twee surfers in problemen bij de GM 59. Daar moet de Ronduit heen.
20.39 Seeker meldt zich in. Moet ook naar de Surfers.
20.39 Nikolaas Wijsenbeek vaart uit naar de IJM 22
20.43 meldt de Ronduit bij de GM 59 geen surfers.
20.47 Blaricum 1 ter plaatse.
20.48 Ronduit ook ter plaatse bij de Who's Next, maar dat is niet de bedoeling. Moet weer terug naar het Gooimeer, surfers zoeken.
20.48 Seeker in het zoekgebied. Als zij de positie vraagt van de surfers meldt de Kustwacht dat de melder “op de kant staat”, wat weinig houvast biedt op het Gooimeer, dat helemaal omgeven wordt door kant.
20.51 is de Nikolaas Wijsenbeek ook ter plaatse. Brengt een opstapper over op de Who's Next
20.51 De reddingboten begeleiden de "Who's Next" met de gewonde aan boord naar Marina Muiderzand.
20.55 Seeker en Ronduit hebben het Gooimeer af gezocht bij goed zicht, nergens een surfer te bekennen. Dat klopt, die zijn veilig op “de kant”.
21.02 gewonde in de ambulance.

Interessant is het te zien hoe de Kustwacht een reddingboot inzet, die uitvaart vanuit een punt vlakbij het incident. De Ronduit heeft als vertrekpunt de haven van Naarden, had om 20.41 bij de gewonde kunnen zijn en was daar ook al bijna toen zij voor de eerste keer teruggestuurd werd. De tweede keer dat zij terug moest naar de surfers lag zij zelfs al langszij van de Who's Next. Van het IJmeer naar het Gooimeer kwamen de opstomende Nikolaas Wijsenbeek en de terugkerende Ronduit elkaar tegen.
Tussen de melding en het bereiken van de GM 59 liggen 4 minuten. In die tijd lijken de surfers van de aardbodem verdwenen. De Kustwacht heeft geen idee waar de melder ergens op de kant staat, dat kan overal zijn. Alles bij de GM 59 is afgezocht, zodat men besluit een groter gebied af te zoeken, van Hollandse Brug tot Almere Haven.   Men treft niets aan. Dat klopt, de surfers staan al op de kant.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3