Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 12 augustus 2012

29-09-2015


							 Search and Rescue radioverkeer 12 augustus 2012

  Regio : 25 : [FLE] Flevoland
  Urgentie : O O O O O : HOOG
  Eenheden : 0701101 : Kazernealarm Almere-Stad
    : 0700160 : Beroepsgroep Almere-Stad
    : 0700140 : 24-uurs Bezetting Almere-Haven
    : 0700001 : Monitorcode Brandweer Flevoland
    : 0700027 : Officier van Dienst Zuid (info) Flevoland

12:43:39  12-08-12 Melding : PRIO 1,MEDEVAC , HUIWE
  Regio : 00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum
  Urgentie : O O O O O : HOOG
  Eenheden : 1735099 : Lichtkrant KNRM Hoofdkantoor IJmuiden
    : 1735064 : Lichtkrant GMK Gooi en Vechtstreek
    : 1735498 : Reddingsboten Johanna Smidt & Nicolaas Wijsenbeek Huizen West

Zondagmiddag was de Seeker op het water van het IJmeer op patrouille als er een melding binnen komt van een man aan boord van een zeiljacht die onwel is geworden. Hij klaagt over pijn op de borst en in de arm.

12.44 De Seeker ziet de Alarmering en zet koers naar de via de Kustwacht verkregen positie: de IJM 15 even Oost van het eiland Pampus. Ook de Blaricum 1 van KNRM Blaricum heeft de melding gehoord en vaart vanaf het Eemmeer naar het Jacht.

12.49 komt de Seeker aan bij het jacht, neemt de man welke goed aanspreekbaar is aan boord en zet op volle snelheid koers naar de haven Marina Muiderzand, waar door de Kustwacht een ambulance besteld is. De Blaricum1 gaat vooruit naar de Kraan om de ambulance op te vangen, de Blizzartd van de waterhulpdienst ontfermt zich over het jacht.

12.53 vaart de Nikolaas Wijsenbeek uit.

12.55 vaart de Seeker de haven Muiderzand in

13.04 arriveert de ambulance. Deze kijkt mijnheer na om er achter te komen waar de klachten vandaan komen. De toestand van de patiënt verslechtert echter snel, en wel  zodanig dat hij even later gereanimeerd moet worden. Nadat hij een schok toegediend krijgt van de aangesloten AED krijgt het hart weer een acceptabel ritme en wordt de man met spoed naar het AMC vervoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3