Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 29 juli 2012

29-09-2015

29 juli 2012 Bijzonder drukke dag hulpdiensten.
12.19 roept de Roefke om de "reddingsbrigade. Wordt beantwoord door de Blaricum 1. Heeft wierproblemen op het Gooimeer. Sleept jacht naar Haven van Huizen.
12.22 meldt de Blizzartd onderweg te zijn naar een motorjacht Memorie , sluis van Nijkerk heeft een kapotte keerkoppeling.  Slepen naar Jachthaven van Nijkerk.
13.02 Thor onderweg naar zeiljacht Delta, met een gebroken fokkemaststag. Frans Verkade en Hendrik Jacob gaan ook onderweg. 13.21 is de Thor ter plaatse, neemt het jacht op sleep naar Marina Volendam. Frans en Hendrik gaan terug.
14.04 Jacht circel line in problemen, afgebroken helmstok bij Edam. Frans Verkade en Henril Jacob gaan 'm helpen.
14.58 melding zeeschouw Welvaart van Gouwzee naar Lelystad met motorproblemen problemen.  Hendik Jacob en de Thor gaan op weg. Thor is als eerst ter plaatse om 15.26. De boten van KNRM Marken gaan retour.
15.25 alarm voor Elisium aan de grond voor Marina Muiderzand. Blizzartd gaat onderweg. Is enige minuten later ter plaatse, maar mijnheer geeft er de voorkeur aan door de KNRM Huizen geholpen te worden. De KNRM Huizen heeft hen telefonisch gewaarschuwd niet in zee te gaan met de oranje hulpverleningsboot , maar te wachten op de gratis hulp van de KNRM station Huizen.  Om 15.41 Nikolaas Wijsenbeek is ter plaatse en gaat trekken.
15.40 melding omgeslagen catamaran via de meldpost Ijselmeergebied.  Zeiljacht Parel meldt cat weer overeind.
16.00 oudere man in het water naast omgeslagen catamaran

Het hele verhaal is te lang, lees verder op  hulpverlening.nl 

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3