Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Resceu radioverkeer 10 juni 2012

29-09-2015


			 Search and Resceu radioverkeer 10 juni 2012

2012/06/10   14:45:49 is de Hendrik Jacob onderweg naar een jacht dat telefonisch aan de schipper van haar station Marken heeft gemeld brand aan boord te hebben.
Vlak bij het station Marken is een berger aktief, die regelmatig gemelde klussen voor de neus van het KNRM station weg kaapt.
Dat is de reden dat de manschappen van het station besluiten onder zich te houden dat ze een telefonische melding hebben ontvangen en onderweg gaan naar een brandend jacht, maar er pas verslag van doen als de eerste reddingboot van het station ter plaatse is.

De nieuwe aanwinst van Lima Delta Safety, de Poseidon, ligt op enkele honderden meters afstand voor anker, maar heeft niets in de gaten tot er een reddingsboot in volle vaart verschijnt. Gelukkig bleef de brand beperkt, en werd deze niet uitslaand, in welk geval er geen seconde te verliezen is bij zo'n polyester jacht en de mensen zo snel mogelijk van boord hadden gemoeten. Gelukkig heeft het besluit tot het niet melden van het incident geen mensenlevens gekost.

Tijdlijn:

Op KNRM kanaal 00:
14.45 Hendrik Jacob is onderweg naar brand aan boord Jacht Moby Dick.
15.05 Hendrik Jacob ter plaatse, meldt aan de Frans Verkade op onderling kanaal, "alles onder controle"
15.06 Meldt de Hendrik Jacob voor het eerst over het kanaal 16 het incident aan de Kustwacht.
15.07 Frans Verkade onderweg met brandweer personeel.
15.12 Frans Verkade Ter plaatse. Iedereen veilig. 15.16 Frans Verkade meldt aantal opvarenden 2, zijn veilig bij hen aan boord.
15.17 kleine correctie, Frans Verkade meldt aantal opvarenden 4, ook twee kinderen zijn nu veilig bij hen aan boord.
15.18 Frans Verkade heeft jacht langszij en gaat richting Monnickendam.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3