Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

KNRM Station Huizen heeft geen bemanning voor de reddingsboot.

29-09-2015

13:30:26 06-06-12 Melding : PR 3 SCHIP VAST GOOIMEER NAARDEN 7139 3919
Regio : 14 : [GOO] Gooi en Vechtstreek
Urgentie : O : LAAG
Eenheden : 0703309 : Bemanning Reddingsboot Naarden
: 0704999 : Monitorcode Brandweer Gooi en Vechtstreek
: 0704998 : Lichtkrant Kazernes Gooi en Vechtstreek
: 0703029 : Bemanning Reddingsboot Huizen

 De meldkamer van de brandweer krijgt een telefoontje binnen dat een zwart jacht van een meter of twaalf vast is gelopen en vermoedelijk last heeft van wier in de schroef.

Om 13.36 meldt de Cobra van de waterhulpdienst dat ze onderweg zijn. Ze zijn al op de hoogte.

13.42 meldt de Cobra dat ze ter plaatse is bij het schip "Liberta", ze gaat een sleepverbinding aanleggen en het jacht bevrijden.

Om 13.54 is dat gelukt, en na technische controle kan het schip op eigen kracht de weg vervolgen. De Kustwacht vraagt nog even naar de Johanna Smidt van de Reddingsbrigade Naarden. Die is niet gehoord. Dat is merkwaardig, van de Reddingsbrigade Naarden is het bekend dat zij overdag niet uit kunnen rukken. Waarschijnlijk heeft het station weer met personele problemen te kampen en is dat gemeld, want waar de Nikolaas Wijsenbeek van KNRM station Huizen blijft wordt niet gevraagd. Even later meldt zich de Johanna Smidt van de Reddingsbrigade Naarden, zij heeft het radioverkeer gehoord en is stand-by gebleven voor het geval de berger assistentie nodig zou hebben.

Het voortbestaan van de reddingsbrigade Naarden staat onder grote druk, juist door de bewering van de KNRM Huizen dat ze verder niemand meer nodig heeft, dat ze het "alleen wel af kan". Daarop heeft de gemeente Naarden de subsidie van de vereniging stopgezet.

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3