Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radioverkeer 28 mei 2012

29-09-2015

14:52:48 28-05-12Melding:PRIO 1, VAARTUIG MOTOR PROBLEMEN, HUIWE
 Regio:00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum
 Urgentie:O O O O O : HOOG
 Eenheden:

1735498 : Reddingsboten Johanna Smidt & Nicolaas Wijsenbeek Huizen West


14.53 vraagt Simon aan boord van de Cobra, die in gemeld staat als luisterend op 16, naar de positie van het jacht aan de Kustwacht. Omdat de boten van de Waterhulpdienst.nl reeds op het water zijn, kunnen deze meteen reageren, Ook de Blizzartd snelt naar de opgegeven positie. Het is erg druk, dus er moet even gezocht worden naar het juiste schip.
15.02 Nikolaas Wijsenbeek rukt uit.
15.09 Blizzartd en de Cobra zijn ter plaatse, het zeiljacht heeft motorstoring en wil naar het Muiderzand gesleept worden.
15.11 De Cobra stelt de Nikolaas Wijsenbeek op de hoogte van het feit dat ze reeds een sleepverbinding tot stand hebben gebracht en het jacht naar Muiderzand gaan brengen.
15.16 de Nikolaas Wijsenbeek is ook ter plaatse, zet een mannetje over op het gesleepte jacht en praat zodanig op de schipper in, dat deze de sleep los gooit en de Nikolaas Wijsenbeek de sleep over kan nemen, ondanks dat eerdere ervaringen leren dat er dan niet op een echte noodoproep gereageerd kan worden, men is immers met iets anders druk. Gelukkig kunnen dan de bergers redden, maar dat is natuurlijk wel de omgekeerde wereld.

Zie ook het filmpje op youtube

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3