Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

SAR radioverkeer 1 augustus 2019 voor een Bootbrand op het Eemmeer, omgeslagen rubberboot en rookvergiftiging

01-08-2019

Seeker en brandweer langszij van de Vita Nova

De Vita Nova met de brandweer en de Seeker Langszij

Alhoewel buiten haar gebied, gaat de reddingboot Seeker het Eemmeer op om de andere eenheden van KNRM en de Brandweer te ondersteunen met de verbinding op het noodkanaal. De Seeker heeft doorgaans uitstekende verbinding met de Kustwacht.
16:51 Prio 1 alarm voor omgeslagen rubberboot op het Eemmeer, mogelijk mensen te water 16:59 Cobra van de waterhulpdienst meldt zich onderweg bij de Kustwacht op kanaal 16.
17.02 uitvaren reddingboot Blaricum1 van de KNRM Huizen Blaricum ingemeld op 16
17.12 De reddingboot Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer vaart ook uit naar het incident, op verzoek van de Kustwacht.
17:26 De Seeker meldt de Stichtste Brug gepasseerd.
17:29 De Seeker wordt opgeroepen door de Kustwacht, de Vita Nova ligt op het Eemmeer met mogelijk brand aan boord. De Seeker had deze boot al zien drijven, net voor de dijk en neemt deze op sleep naar open water. De brandwee Zeewolde reageert direct en springt aan boord om de oorzaak van de rook te achterhalen. De brandweer Bunschoten gaat naar de haven op ademlucht en een warmtebeeld camera op te halen.
17:33 zodra dat kan, geeft de Seeker de sleep over aan de Cobra van de Waterhulpdienst, zodat ze kan gaan helpen zoeken naar de mogelijke opvarenden van de rubberboot. Veel verkeer vindt plaats over C2000, daarom is de status van incident lang onduidelijk. Ook de Blaricum 1 van KNRM Blaricum negeert de Seeker als deze langszij komt en geeft geen antwoord op vragen, ook later niet over de marifoon.
17:53 De Seeker kan aan de Kustwacht doorgeven dat de opvarenden van het rubberbootje door de brandweer Bunschoten aangetroffen zijn in de haven, waar zij de ademlucht aan het ophalen waren. Iedereen veilig.
18.00 de Blaricum1 neemt drie slachtoffers aan boord met rookvergiftiging, één van de brandweer en twee opvarenden van de Vita Nova en brengst ze naar de gereedstaande ambulance. 18:02 vlak voor de haven “Nieboer” wordt de Cobra van de waterhulpdienst gesommeerd Vita Nova die ze op sleep heeft los te gooien. Fotograven staan op de kant om een en ander vast te leggen voor de media.
18:29 Seeker sluit aan station

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3 - Size: 6.01MB - Duration: 14:59 m (56 kbps 22050 Hz)