Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and rescue radioverkeer 1 april 2012 deel 1

29-09-2015

01-04-12 16:20:13
KNRMĀ  Prio 2, Vaartuig stuur problemen, MKN1,MKN2
1735099 KNRM IJmuiden Lichtkrant Kustwachtcentrum IJmuiden

De Blizzartd is op weg naar Lelystad voor een zeilboot die zijn schroef verloren heeft. Het zeilschip was daarvoor door de Blizzartd het IJ bij Amsterdam uitgesleept en is nu op eigen gelegenheid zeilend naar Lelystad op weg.
Onderweg, bijna in Lelystad aangekomen hoor de Blizzartd de Marodie roepen dat het schip geen roer meer heeft en de dijk op dreigt te lopen. Direct keert de Blizzartd weer om. Aan de vrouw is te horen dat het er om spant. De Blizzartd zegt 15 minuten nodig te hebben, dus de Kustwacht alarmeert ook KNRM Marken. Het lijkt een thriller. Vlak voordat de Maredie op de dijk beland (nog slechts een meter of 8 te gaan) met het gevaar lek geslagen te worden -er staan behoorlijke golven door een straffe bries- slaagt de Blizzartd er in aan te haken en en de Miranda veilig binnen te slepen.
Tussen de Frans Verkade en de Kustwacht heerst nog wat verwarring wie nou beslist of er doorgevaren moet worden of teruggekeerd, maar de Blizzartd hakt de knoop door. De Frans wordt bedankt, het hagelnieuwe zeilschip wordt al de Block van Kuffeler binnengesleept. Voor het eerst horen we ook de dankbare en opgeluchte schipper.

16.14 oproep
16.16 uitvaren Blizzartd (actie 11)
16.20 alarm
16.28 uitvaren Frans Verkade
16.32 Blizzartd ter plaatse
17.00 Blizzartd door naar Lelystad voor zeilboot zonder schroef actie 12

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3