Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon.

Search and Rescue- (SAR) en bergingsacties, bijbehorende foto's en het radioverkeer over de kanalen 67 en noodkanaal 16 van de marifoon. feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Marifoon radioverkeer, verslagen met video's en foto's van Search and Rescue- en bergingsacties op het groot water van midden Nederland.
Te horen is het Search And Rescue radioverkeer over kanaal 16 en 67 van de marifoon.
Actief zijn daar voor berging en sleepwerkzaamheden:  de Waterhuldienst.nl als mede KNRM stations van Huizen en Blaricum.
De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) richt zich als enige uitsluitend op Search and Rescue en medische eerste hulp.

Eindverantwoordelijke voor de website:
Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.
Hier vindt U ook alle contact informatie.

Deze site is mogelijk gemaakt door:Wij hebben alle banden verbroken met het eenzijdig berichtende:

Hulpverlening.nl , nu ook gecensureerd

Beluister het opgenomen radioverkeer van marifoonkanalen 16 en 67

De reddingboten van de KNRM, reddingsbrigades, Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) en de waterhulpdienst bieden hulp aan schepen en jachten in problemen op het grote binnenwater van Nederland. Het SAR (Search And Rescue) noodverkeer van deze hulpdiensten, de schepen in nood en de Nederlandse Kustwacht wordt in Huizen opgevangen en digitaal opgenomen. De gesprekken worden bij de opname achter elkaar gezet, want als er niets te horen is stopt de opname. Ook is daar het AIS station van Search-And-Rescue.nl gevestigd. De scheepsbewegingen zijn te zien op http://www.marinetraffic.com/ais/ en op de site van reddingbrigade.net. Search-And-Rescue.nl geeft onafhankelijke informatie, onpartijdig, volledig en verifieerbaar. In verband met de privacy zijn namen van personen en telefoonnummers onherkenbaar gemaakt of veranderd. De meeste geluidsopnamen zijn vergezeld door een kort verslag en/of uitleg. Sommige opgeluisterd met een video of foto.

Search and Rescue radio verkeer 15 april 2012

29-09-2015


							 Search and Rescue radio verkeer 15 april 2012

tocht van de Frans Verkade

1. 14:03:39 15-04-12
 Melding : PRIO 2, VAARTUIG MOTOR PROBLEMEN, MKN1
 Regio : 00 : [KWC] Landelijk Kustwacht Centrum
 Urgentie : O O O : MIDDEL
 Eenheden : 1735061 : Lichtkrant GMK Zaanstreek-Waterland
  : 1735099 : Lichtkrant KNRM Hoofdkantoor IJmuiden
  : 1735468 : Bemanning Hendrik Jacob & Frans Verkade Marken


bron: 112meldingen.nl

Om even na twee uur 's middags wordt alarm gemaakt voor de KNRM Marken, die even later op weg gaat naar de boot met motorpech, met de reddingsboot Hendrik Jacob, even later in haar kielzog de andere, grote reddingsboot van Marken, de Frans Verkade. Ook de Blizzartd van de Waterhulpdienst.nl vertrekt die kant op vanuit Huizen. De Hendrik Jacob is als eerste langszij van de “Blauwe Draak” , een 28 voet zeilschip met motorpech. Zij slepen haar naar Lelystad. Maar terwijl Marken het schip naar Lelystad sleept komt er een Mayday binnen van een motorsailer de Eenzaat, die voor de zuidelijke ingang van ingang van Marina Lelystad ligt. Over het gestuntel van de Eenzaat klinkt nog een mayday van de Idefix, deze heeft een gewonde aan boord, maar dat komt er lange tijd niet door ondanks verwoede pogingen van de Blizzartd om de mayday door te geven (Mayday Relay) . De Simac van reddingstation Warder die bij de Pieperrace is, hoort de mayday wel en snelt te hulp. De Hendrik Jacob meldt dat ze doorgaat naar de Eenzaat, evenals de Frans Verkade. De Thor van Delta Lima Safety biedt nog assistentie aan, maar die wordt afgewezen.
Alarm: 
14.03
uitvaren

14.10 Hendrik Jacob en de Blizzartd
14.13 Frans Verkade
Ter plaatse
14.33 de Hendrik Jacob
14.36 Frans Verkade
14.47 Mayday nummer 1, van de Eenzaat met pech
14.48 Henfrik Jacob krijgt opdracht (over 0) om op te stomen naar de Eenzaat
14.48 Mayday nummer 2 Idefix met gewonde aan boord, wordt niet gehoord.
14.50 Blizzartd roep KW op, krijgt opdracht om naar Lelystad Haven te gaan.
14.50 Blizzartd geeft aan dat hij nog een Mayday gehoord heeft
14.54 Eerste teken van de Kustwacht dat ze de Mayday van de Idefix gehoord hebben, van de Simac want die geeft aan er naar toe te gaan.
14.55 Hendrik Jacob ter plaatse van de Eenzaat
15.03 Simac ter plaatse bij Idefix met de gewonde.
15.35 Simac komt met de Idefix met daar aan boord de gewonde aan in Volendam

Categories | radioverkeer

Download

Filetype: MP3